top of page
Søk
  • Forfatterens bildeSandra Gerecke AS

Moderne styling i et eldre hus med særpreg, gyldenlærtapet og sjel.

Boligstyling har verken et standard oppsett eller en fast fasit for utførelse.


Hvert enkelt objekt er unikt og vår oppgave er å tilpasse møbler og interiør slik at boligen fremstilles best mulig. Det er flere hensyn som skal tas, hvem er målgruppen? Hva er boligens særpreg? Hvilke soner skal fremheves?


Noen ganger får vi oppdrag som kan by på utfordringer og det liker vi. Da får vi brukt kreativiteten og må være løsningsorienterte.


Dette var tilfellet da vi ble hyret inn for å klargjøre salg av en enebolig i Oslo både med oppgraderinger og styling før foto og visning. Boligen hadde en stor affeksjonsverdi for kunden og vi vet det kan være mye følelser i å selge en bolig, derfor er det viktig for oss å lytte til kunden, imøtekomme deres ønsker men samtidig komme med gode anbefalinger og fremstille boligen best mulig.Oppgradering/ oppussing


Dette er en eldre enebolig med mye historie. Boligen har kun hatt to eiere og dagens eier hadde beholdt den opprinnelige stilen fra byggeår 1949, kun enkelte oppgraderinger er gjort slik som nye bad og deler av kjøkken.

Boligen var i sin tid en svært moderne og det man kan kalle en herskapelig luksuriøs bolig, med bl.a. gyldenlærtapet, intern callingsystemer i alle rom, steinbelagt stuedel i skifer og spesielle planløsninger som var «in» i sin tid. Denne boligen kan gi deg en følelse av en reise tilbake i tid til den eksklusive epoken fra 70 tallet som vi ser i TV-serien Mad men.

Eieren hadde et stort ønske om å beholde boligens historikk og særpreg og la nye eiere ta beslutning om eventuelle moderniseringer.


Vi var inne på en befaring tidlig i prosessen og gikk gjennom boligen sammen med selger. Selgeren ønsket å ivareta huset særegenhet og sjel som også innebar å beholde gyldenlærtapetet. Vi utarbeidet et moodboard med fargervalg tilpasset dagens trender men som også harmonerer med tapetet. Vi gikk for varme lyse farger med undertone av gult.


Møbler og interiørVi liker å mikse gammelt og nytt, men er veldig bevisste på at det ene ikke skal overdøve det andre men heller gå hånd i hanske slik at atmosfæren i rommet oppfattes behagelig.


Her har vi for eksempel valgt nye tidsriktige møbler med moderne tekstiler og i stuedelen som har gyldenlærtapet. Dette for å dempe og roe ned stuemiljøet slik at atmosfære kan virke avslappende til tross for en tapet som tar mye oppmerksomhet.

FØR-BILDE


Skiferstuen har mye teksturer, former og farger, derfor valgte vi å kun møblere med en lys daybed med sidebord samt pynte med grønne planter. Fremstilles som en lese/avslappingssone

Før-bildeSpisestuen valgte vi å beholde litt herskapelig og bruke selgerens egne møbler. Her bruker vi gamle møbler som harmonerer godt med stuens opprinnelige del-panelvegg.

Nå er det lune farger, lekne mønster og varm atmosfære som gjelder og den gamle trenden med del-panel eller plater er fult tilbake. Derfor anbefalte vi eieren å beholde de, men å male resterende flater i en varm lys tone. Det gir også 1.etasje en gjennomgående rød tråd.

Før-bilde
Det mest givende med dette prosjektet var å følge reisen underveis, tilfredsstille selgers ønsker å samtidig se at man kan få til et fint sluttresultat med enkle grep.


Vår filosofi er å alltid møte kunden med ydmykhet og nysgjerrighet. Som prosjektledere må vi spille på lag med megler, kommunisere godt med entreprenører og sist men ikke minst planlegge og utføre en styling som bidrar til et raskt og godt salg.


Planlegger du å selge bolig eller ønsker hjelp til oppussing eller innredning i ditt hjem, ta kontakt med oss for en uforpliktende befaring.
292 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Коментари


bottom of page